Hai să ne cunoaștem!

Sunt un teolog, antreprenor și activist român împotriva discriminării bazate pe religie și orientare sexuală, susținător al separației dintre biserică și stat și fondatorul THE NEW PAGAN DAWN, astfel fiind prima persoană notabilă care a instituționalizat cultele păgâne în România.

Despre mine

M-am născut în Onești, județul Bacău, pe 25 august 2000. Născut dintr-o familie ce a decedat la imediată mea naștere, am fost preluat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău și plasat într-o familie de asistenți maternali profesioniști din municipiul Onești, județul Bacău, unde am crescut până la împlinirea vârstei de 12 ani.

În 2016 am pus bazele primei organizații ce promovează interesele comunității păgâne din România și anume Asociația Mișcarea Neopăgânilor din România (actual THE NEW PAGAN DAWN).

În cadrul THE NEW PAGAN DAWN, m-am implicat într-o serie de proiecte care încurajează gândirea critică, nonconformismul și respectul pentru libertatea de exprimare și drepturile omului. Astfel, am creat campanii informative despre culturile păgâne, am propus inițiative legislative în Parlamentul României și am fost prezent în diverse dezbateri televizate. De asemenea, am inițiat programe culturale și educaționale care promovează valorile democratice și am oferit asistență juridică celor discriminați, sprijinindu-i în demersurile lor legale împotriva oricăror încălcări ale vieții private sau a valorilor umane pe care le susțin.

Am urmat cursurile Comparative Theologician Studies din cadrul Universal Life Church Canada până în 2016, studii universitare, iar mai apoi am absolvit Facultatea de Teologie Romano-catolică a Universității din București. Suplimentar, în perioada pandemiei de COVID-19 am început studiile universitare de Drept la Universitatea Bioterra din București.

Ce am făcut până acum?

 

Între anii 2016-2017 am fost reprezentantul elevilor în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Bacău.

Am THE NEW PAGAN DAWN, în 2016, cu scopul de a promova valorile culturale primordiale ale poporului din spațiul fostei Dacii. Din această funcție de președinte am dezvoltat o serie de activități menite să schimbe felul în care oamenii privesc comunitatea păgână, religia și respectul față de drepturile omului și persoanele defavorizate. Am inițiat parteneriate cu persoane publice din România și organizații în interesul luptei noastre pentru drepturile omului. 

În 2017 am participat alături de un grup parlamentar din partea societății civile la modificarea LegiI 272/2004 ce reglementează drepturile copiilor, propunere  inițiată de un fost senator.

Din 2018 sunt jurnalist la 2 reviste Pov21 și ROPăgânism. Am susținut protestele cetățenilor din capitală și din alte localități față de o serie de abuzuri ale autorităților centrale sau locale. Totodată, public articole în reviste precum Blasting News USA (ediția în engleză), Revista POV21, Ziare.com, Medium și Revista ROPAGANISM.

În 2019, am fost admis la Facultatea de Teologie Ortodoxă Pastorală din cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca, iar din 2020 m-am transferat la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Teologie Romano-catolica pe specializarea Studii Religioase, pe care am și absolvit-o.

In 29 martie 2021, am finalizat studiile de la Institutul International de Management al Afacerilor din Berlin, pe programul de Management de Proiect.

Panoul #Transparent

Panoul BEC

Apreciază: